Ooit

Ooit, ben ik in Haarlem begonnen bij een ambitieuze, jonge musical vereniging, genaamd Groenerizzerni.
Dat heb ik 25 jaar met erg veel plezier gedaan, al behoorde ik op den duur meer dan duidelijk bij het meubilair!
De oprichters en ik zijn volwassen geworden, zo ook de naam; ondertussen al vele jaren bekend als : de Musical Company.
Die eerste jaren heb ik me, naast het vertolken van menige hoofdrol (waaronder mijn favoriet aller tijden : De boze stiefmoeder van Assepoester),veel bezig gehouden met het schrijven van de liedteksten.
Dat was in de tijd dat alles wat je zag en hoorde op het podium, door ons zelf geschreven en gemaakt werd.
In de loop van de jaren kwamen er, naast musicals, grote shows bij en uiteindelijk maakten onze zelfgeschreven stukken plaats voor bestaande producties.

Dat zorgde er voor, dat mijn drang om liedteksten te schrijven op zoek moest naar een andere uitlaatklep.
En op een avond, in de Philharmonie te Haarlem, zat ik in het publiek bij mijn grote voorbeeld, Jenny Arean!
Vanaf dat moment wist ik het : dit wil ik ook!!!!!!!
Mijn eigen band, mijn eigen teksten, mijn eigen show!!!
Zo kwam het dat ik op 7 juni 2009, meer dan gespannen, in de coulisse stond van het Candle Theater te Haarlem en ik mijn eerste, opgewonden stappen zette als solo artiest.

Nu, 4 shows later, richt ik mij ook op mijn programma Jazz en zo….. Samen met de getalenteerde Jasper Swank op toetsen, Jean Zijta op gitaar, Richard Kruithof op bas en Albert Peters op cajon zing ik de jazz klassiekers als Cry me a river, Deed I do en Temptation, gestoken in een nieuw en wel Nederlandstalig jasje! Daarnaast vertolk ik mijn eigen kleinkunst liedjes, grotendeels materiaal geschreven voor mijn onemanshows, avondvullende programma’s waarvan de laatste editie met een heuse bigband muzikaal ondersteund werd.Er is ondertussen een samenwerkingsverband ontstaan met 2 bigbands, bigband Gabanza en de Tata Steel Bigband the Swingmasters.
Wij zijn regelmatig onderdeel van een dinner-show of zijn te vinden in kleine theaters en worden geregeld gevraagd om een sfeervolle, muzikale invulling te geven op recepties, feesten en partijen.

De bron is nog lang niet opgedroogd, de inspiratie nog niet dood en het meubilair, de oude sofa, wordt gewoon opnieuw gestoffeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *